‘CV-ketel woning kapper deugde van geen kant’

Terug

Familiewil nieuwonderzoek

GELEEN/ROERMOND – Nabestaanden van de in maart 2010 overleden Geleense kapper Jack Stein vroegen gisteren bij de kantonrechter in Roermond om een nieuw, onafhankelijk deskundigenonderzoek. Ze hekelen de uitkomst van een eerder onderzoek uitgevoerd door het NFI.
Jack Stein werd op 10 maart 2010 dood aangetroffen in zijn woning boven de kapperszaak aan de Tunnelstraat in Geleen. Uit onderzoek van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) bleek dat hij overleed aan een koolmonoxidevergiftiging.
Volgens de familie ligt de oorzaak bij problemen met de cv-ketel. Stein zou daarover herhaaldelijk hebben geklaagd bij de pandeigenaar, de gemeente Sittard-Geleen. In september 2010 werd de zaak geseponeerd, omdat het volgens het OM om een ongeluk zou gaan. Want volgens het opgestelde onderzoeksrapport van het NFI zou de ketel in orde zijn, zegt procesjurist Clemens Meerts, die de familie Stein helpt in hun procedure tegen de gemeente. „Maar onze in
stelling is dat een deugdelijk apparaat nooit tot koolmonoxidevergiftiging kan leiden.” Bovendien, zegt hij, een tegenrapportage liet andere feiten zien. Daarom wil de familie nu een nieuw onderzoek laten uitvoeren. Inmiddels heeft de gemeente de cv-ketel in het pand vervangen en is een onderzoek doen lastig, zegt Maarten Bosman, advocaat van de gemeente Sittard-Geleen.
Bosman hekelt de roep om ‘weer’ een nieuwe expert. „Met een buks op een mug schieten”, noemt hij het verzoek. „Wat als deze expert weer niet laat zien wat de familie wil?” Volgens de familie Stein kan een dergelijk onderzoek toch worden uitgevoerd, op basis van bestaande stukken en van een proefopstelling in het pand. De kosten zijn voor eigen rekening.
Bij de zaak blijken veel emoties te spelen bij de nabestaanden van Stein. „We willen voorkomen dat dit soort fouten opnieuw worden gemaakt door de gemeente”, zei zijn zus. „Wij moeten hier nog elke dag mee leven.” Over vier weken doet de kantonrechter schriftelijk uitspraak over een mogelijk nieuw onderzoek.

Terug
BEL NU
VERKEERSBOETES