Politie doet onterecht melding bij CBR na bizar ongeluk in Echt

Terug

Vrijdag 1 maart 2019 reed een brandende auto over de A2 bij Echt, nam de afrit en botste bij de rotonde op een andere auto die ook in brand vloog. De bestuurder van die auto zat bekneld in het voertuig en is door omstanders bevrijd.

X kwam bij het ongeval uit. In de hectiek reed X op de rotonde tegen het verkeer in. Toen hij van de politie terug moest, ging dit ook een beetje onhandig. Volgens de politie “oogde betrokkene niet goed in staat om nog langer een voertuig te besturen”. De politie meldde dit aan het CBR, dat prompt en louter op basis van deze melding het rijbewijs introk en besliste dat X een medisch onderzoek moest laten doen om het rijbewijs, afhankelijk van het onderzoeksresultaat, terug te krijgen.

In bezwaar is onder meer aangevoerd dat enkel het tegen de voorgeschreven richting in rijden op een rotonde geen “ernstig onaangepast rijgedrag” is als bedoeld in de regeling waarop het besluit is gebaseerd, te meer gegeven de specifieke situatie van het ongeval ter plaatse. Het CBR besloot het bezwaar gegrond te verklaren en het besluit tot intrekking van het rijbewijs (en de verplichting aan een onderzoek mee te werken) in te trekken. Alleen jammer dat X het rijbewijs, achteraf ten onrechte, kwijt is geweest tot 11 juni 2019.

Terug
BEL NU
VERKEERSBOETES