Gerechtshof fluit justitie terug - alsnog aangifte tegen man uit Heel

Terug

HEEL – De politie moet alsnog de aangifte opnemen van een winkelier die door een man uit Heel voor bijna 95.000 euro beweert te zijn opgelicht. Dat heeft het gerechtshof in Den Bosch eerder deze maand besloten.
De verdachte uit Heel zou grote sommen geld hebben geleend van de winkelier, van wie de woonplaats onbekend is, zonder die te hebben terugbetaald. Ook zou hij boodschappen hebben gedaan in de betreffende zaak zonder daarvoor te hebben betaald. Omdat het echter niet onder dwang gebeurde en het niet één, maar vaker voor is gevallen, was de zaak volgens justitie niet strafbaar.

Ook zou er al een kleine som geld zijn terugbetaald. Justitie oordeelde dat het geld en de goederen vrijwillig waren afgestaan.
De winkelier liet het er echter niet bij zitten en maakte bezwaar tegen de beslissing. Het hooggerechtshof in Den Bosch heeft hem onlangs in het gelijk gesteld. Omdat er mogelijk misbruik is gemaakt van de goedgelovigheid en beïnvloedbaarheid van de winkelier, kan de verdachte uit Heel alsnog strafbaar zijn. Hij zou ‘op listige wijze telkens opnieuw geld afhandig hebben gemaakt en niet hebben voldaan aan afspraken over de terugbetaling’. De politie moet nu alsnog de aangifte opnemen van oplichterij, met een totale schade van bijna 95.000 euro.

Bron: Dagblad De Limburger

Terug
BEL NU
VERKEERSBOETES